Björklunds Kafferosteri – La Florida

Då blir det ännu ett kaffe från Colombia. Trots att La Florida kan ha en del likheter så är det natt och dag mellan La Florida och Etnias – Montañita (föregående bloggpost).

Origin: Colombia
Variety: Caturra
Gård: el Platanal
Region: Nariño

17g kaffe (malningsgrad 22C på Baratza Sette 270, grov)
225g filtrerat vatten
40g blomning 35 sekunder
92 grader celsius

1) 40g blomning i 35 sekunder, rör om med en bambuspatel för att få all kaffe fuktat.
2) 125g vatten i ett cirkulärt flöde (detta inklusive 40g vatten blomning). Detta inklusive 35 sekunders blomning skall vara på på 1 minut och 20 sekunder
3) 100g vatten i ett cirkulärt flöde som avslutas med ett flöde (ca 10-15g) på kanten. En total bryggtid på 1 minut och 45-50 sekunder.

Espro Travel Press:

19g kaffe (malningsgrad 26B på Baratza Sette 270)
284g filtrerat vatten
94 grader celsius

1) När du hällt i både kaffet och vattnet så rör du om kaffet 10 gånger. Använd gärna en bambuspatel. Undvik vassa föremål.
2) Skruva på pressdelen och låt stå i 4 minuter
3) Pressa ner långsamt, om pressen skulle fastna så är det bara att lyfta lite på pressen och försöka igen. Det är normalt.
4) Servera eller skruva på locket.

Recension: Ett välbalanserat och gott kaffe, detta har hittills varit det godaste kaffet jag druckit år 2017. Det tydligaste en kan känna är den söta chokladtonen, vilket i sin tur får en fantastisk balans med en mjuk syra, en syra likt en söt vinäger när kaffet tappat temperatur.

Betyg: 8.0/10

Betyget sätts endast på smak och kvalité och utgår inte ifrån pris.

Please follow and like us:

0 comments on “Björklunds Kafferosteri – La FloridaAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *