The Coffeevine November 17 Box – Casino Mocca Coffee Roasters Warqee

Del 2 för The Coffeevines november box, i detta inlägg kommer jag endast att skriva om kaffet från kafferosteriet Casino Mocca Coffee Roasters. I måndagens inlägg har ni fått läsa lite information om kaffet och även vad jag förväntar mig ifrån kaffet. I denna del kommer jag att ge mitt recept på en grym pour-over och även till Espro travel press som vanligt.

Vid min koppning av Casino Mocca Coffee Roasters Warqee så var den rätt så lik den koppning som företaget själva noterat och inte heller den förväntan jag själv hade på kaffet. Jag håller med om vissa tydligheter i kaffet, men samtidigt känner jag att jag skulle vilja byta ut andra. Precis som rosteriet skriver så finns det en tydlig persika i kaffet, men jag har svårt att känna vanilj och svart te är jag tveksam över. Jag tycker nästan att när de menar svart te så är det i min mening en större liknelse med roiboste, det har det där milda och inte alls beska som kan finnas i svart te. Jag vill även veta hur gott detta kaffe skulle vara till fika, så först testade jag en mörk choklad, det fanns inga som helst problem med det då detta är likt ett vanligt fika kaffe.

När jag gör en koppning så gör jag följande:

1) Mal 11g kaffe i medium-grov malningsgrad, jag luktar på kaffets dofter nu när det är torrt för jämföring senare.
2) Häll i 180g vatten med temperaturen 93 grader celsius.
3) Låt detta stå i fyra minuter.
4) Rör om 3 gånger och försöker finna så många dofter som möjligt.
5) Tag bort allt skum som bildats på toppen, se bilden nedan.
6) Vänta i 6 minuter för att kaffet skall tappa temperatur och att så mycket kaffe som möjligt skall falla ner till botten, då tar jag min första slurp med en djup sked. Tanken är att du ska nästa spraya in kaffet i din mun. På så sätt kan du enklare känna igen de toner som finns i kaffet.
7) Vänta i 6 minuter till för att göra samma procedur, anledningen bakom steg 7 är att nu är det som mest optimalt att smaka kaffet. Är det gott efter 12-15 minuter, då är det ett högkvalitativt kaffe!

Smaker vid koppning:
Tydligt och väldigt närvarande ton av persika med en mjuk avslutning som påminner om roiboste.

Information och recept till kaffet:

Origin: Etiopien
Variety: Mixed Heirloom
Farm: Bulega
Region: Warqee, Guji
Process: Washed
Altitude: 1900 meter över havet.

Pour Over:

17g kaffe (malningsgrad 16A på Baratza Sette 270, medium-fine)
225g filtrerat vatten
40g blomning 30 sekunder
92 grader celsius

1) 40g blomning i 30 sekunder, rör om med en bambuspatel för att få all kaffe fuktat.
2) 225g vatten i ett cirkulärt flöde (detta inklusive 40g vatten blomning). Detta inklusive 30 sekunders blomning skall ha en total bryggtid på 1 minut och 55 sekunder

Espro Travel Press:

19g kaffe (malningsgrad 26B på Baratza Sette 270)
284g filtrerat vatten
94 grader celsius

1) När du hällt i både kaffet och vattnet så rör du om kaffet 10 gånger. Använd gärna en bambuspatel. Undvik vassa föremål.
2) Skruva på pressdelen och låt stå i 4 minuter
3) Pressa ner långsamt, om pressen skulle fastna så är det bara att lyfta lite på pressen och försöka igen. Det är normalt.
4) Servera eller skruva på locket.

Recension: Till skillnad från gårdagen så är Casino Mocca Warqee ett mycket bättre kaffe, smakerna är klarare och det är väldigt trevligt att smutta på. Det känns även som att de behandlat gröna bönan med kärlek, rostningen ser också väldigt jämn ut när du tittar på bönorna.

En rolig detalj är att Casino Mocca har en liten ficka på kaffepåsen, där i har de en pamflett med information om kaffet, snyggt och stiligt!

Chokladen jag åt till var en mörkchoklad med havssalt.

Betyg: 6.5/10

Betyget sätts endast på smak och kvalité och utgår inte ifrån pris.

Please follow and like us:

0 comments on “The Coffeevine November 17 Box – Casino Mocca Coffee Roasters WarqeeAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *