Drop Coffee – Bolivia Rodriguez Alasitas Washed Caturra

Ett rätt komplext ljusrostat kaffe med hög kvalité på bönor. För att få fram sötman i kaffet föreslår jag en rätt låg temperatur, cirkus 91 grader celsius (gäller endast pour over). I början hade jag lite svårt att få till en bra kopp, men efter ett par gångers försök så har jag 2 stycken recept som är värda att nämna.

Pour Over:

17g kaffe (malningsgrad 16C på Baratza Sette 270)
225g filtrerat vatten
40g blomning 45 sekunder
91 grader celsius

1) 40g blomning i 45 sekunder
2) 120g vatten i ett cirkulärt flöde (detta inklusive 40g vatten blomining). Detta inklusive 45 sekunders blomning skall vara på på 1 minut och 15 sekunder
3) 105g vatten i ett cirkulärt flöde som avslutas med ett flöde (ca 10-15g) som avslutas på kanten. En total bryggtid på 1 minut och 45 sekunder.

 

Espro Travel Press:

19g kaffe (malningsgrad 26B på Baratza Sette 270)
284g filtrerat vatten
94 grader celsius

1) När du hällt i både kaffet och vattnet så rör du om kaffet 10 gånger. Använd gärna en bambuspatel. Undvik vassa föremål.
2) Skruva på pressdelen och låt stå i 4 minuter
3) Pressa ner långsamt, om pressen skulle fastna så är det bara att lyfta lite på pressen och försöka igen. Det är normalt.
4) Servera eller skruva på locket.

 

Aeropress – Rundare kopp än pour over.
Espro – Likt Aeropressen så får du en rundare kopp.
Pour Over – Här får du fram tonerna i kaffet och som vanligt föredrar jag att brygga med pour over metod.

 

0 comments on “Drop Coffee – Bolivia Rodriguez Alasitas Washed CaturraAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *