The Coffeevine December 17 Box Förhandsvisning

Nu är det äntligen dags att skriva om Coffeevines December box, i detta inlägg kommer jag att skriva lite kort om vardera kaffe, var rosteriet är ifrån, var kaffet kommer ifrån och mina förväntningar om själva kaffet.

 

1) Origin Coffee Roasters, UK.
För personlig koppning och recept klicka här

Origin: Kenya
Variety:  Arabica SL 28 & Baitan
Farm: Muwa AA
Region: Nyeri
Process: Washed
Altitude: 1680 meter över havet.

Smaker vid kafferosteriets koppning:
Bärsylt, stuvade plommon & apelsingodis

Förväntan: Origin bjuder på ett väldigt spännande kaffe från centrala Kenya, det luktar fantastiskt och har roliga smaker vid rosteriets koppning. Jag håller detta väldigt högt!

 

2) The Barn, Berlin, Tyskland.
För personlig koppning och recept klicka här

Origin: Honduras
Variety: Bourbon
Farm: El Diamante
Region: Intibuca
Process: Washed
Altitude: 1700 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Mörka vindruvor, rött äpple & silkeslen.

Förväntan: Nämen! Det är ju The Barn på besök igen, senast var det via KaffeBox och nu blir det i nästa prenumerationstjänst: The Coffeevine. Senast var det av hög kvalité väldigt lik den skandinaviska rostningen.

3) Da Matteo, Göteborg, Sverige.
För personlig koppning och recept klicka här

Origin: Colombia
Variety: Tabi
Farm: Finca El Tesoro
Region: Palestina
Process: Washed
Altitude: 1750 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Smörigt och sött med toner av tropisk frukt och rött äpple

Förväntan: Äntligen ett kaffe i The Coffeevine som representeras av Sverige. Detta luktar även det fantastiskt. Jag har god relation till Da Matteo och vet att de jobbar stenhårt med kvalitén. Jag kan tänka mig att detta tar hem priset faktiskt.

 

Slutsats: Jättekul att äntligen ha med ett svenskt kaffe i The Coffeevine. Det är även viktigt att inte ha med ett etiopiskt kaffe då det oftast brukar finnas två av tre. Det ser även ut som ett bättre urval av länder. Detta blir väldigt spännande!

Av alla dessa tre så tror jag att Da Matteos kaffe tar hem det och självklart håller jag mig objektiv. Anledningen är enkel: Jag tycker att det Colombianska kaffet från årets skörd är extremt bra, lukten är ljuvlig och intressanta smaker. Det enda jag är lite missnöjd med är att det tyvärr är av processen washed, jag tror att detta hade passat mycket bättre som natural.

Vill du läsa föregående The Coffeevine text? Klicka här!

Om du vill hitta alla The Coffeevine texter samlade, kan du klicka här.

Please follow and like us:

0 comments on “The Coffeevine December 17 Box FörhandsvisningAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *