The Coffeevine Oktober 17 Box Förhandsvisning

Nu är det äntligen dags att skriva om Coffeevines oktoberbox, i detta inlägg kommer jag att skriva lite kort om vardera kaffe, var rosteriet är ifrån, var kaffet kommer ifrån och mina förväntningar om själva kaffet.

 

1) Puchero, Valladolid, Spanien.
För personlig koppning och recept klicka här

Origin: Guatemala
Variety: Caturra
Gård: El Rincón, Yolanda Galindo
Region: La libertad, Huehuetenango
Process: Washed
Altitude: 1500-1700 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Aprikos, kiwi, grape, komplex med underbar sötma och sammetslik kropp.

Förväntan: Med tanke på de noter som Puchero nämner vid koppning, så förväntar jag mig ett komplext och syrligt kaffe. Jag kan tänka mig att det kommer vara väldigt likt kaffe från Kenya. Sedan kommer det säkert finnas en typisk Nicaragua komplexitet.

 

2) KB Coffee Roasters, Paris, Frankrike.
För personlig koppning och recept klicka

Origin: Etiopien
Variety: Mixed Heirloom
Gård: Chelelektu, Gedeo
Region: Kochere, Yirgacheffe
Process: Natural
Altitude: 2000-2200 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Jordgubbar, körsbär, blommor och choklad.

Förväntan: Detta låter faktiskt som JB Kaffees kaffe som senast var med i The Coffeevine september box. Däremot tror jag att detta kan ha någonting extra och som vanligt är det otroligt välkommet med ett natural-kaffe. Av alla tre påsar kaffe så känns detta minst spännande, men förhoppningsvis kan detta överraska!

 

3) Ozone, London, England.
För personlig koppning och recept klicka
Origin: Etiopien
Variety: Limu Heirloom
Gård: Kokola
Region: Agaro
Process: Washed
Altitude: 1975-2100 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Citron, grapefrukt, päron, kiwifrukt.

Förväntan: Detta låter likt Puchero som ett syrligt och sött kaffe. Jag tror att detta kommer att bli riktigt gott! Jag kan tänka mig att detta kan ha en eftersmak av mandarin eller kanske en schysst “pink lemonade” känsla över kaffet.

 

Slutsats: Det finns alltså två av tre påsar kaffen från Etiopien. Av de två Etiopiska så låter Ozone som det mest spännande. Det kan ju också vara att KB Coffee Roasters är ett kaffe som jag kan dricka varje dag, medan Ozone är det som lägger sig på minnet och inte går särskilt bra tillsammans med frukost eller fika. Sedan finns kaffet från Guatemala kvar, det är tillsammans med Ozone det mest spännande kaffet i denna Coffeevine box.

Av alla dessa tre så tror jag att Pucheros kaffe från Guatemala kommer att vara det mest spännande och godaste kaffet. Detta baserar jag på böntyp, process, smaker vid koppning.

Vill du läsa föregående The Coffeevine text? Klicka här!

Om du vill hitta alla The Coffeevine texter samlade, kan du klicka här.

Please follow and like us:

0 comments on “The Coffeevine Oktober 17 Box FörhandsvisningAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *