The Coffeevine Sep 17 Box

The Coffeevine är en prenumerationstjänst för kaffe, de levererar bönor från kafferostare världen över. Ett spännande koncept för den som vill testa på kaffe från utländska rosterier. Vi går igenom septemberboxen var för sig:

  1. Neues Schwarz, Nürnberg, Tyskland.
    Etiopiskt, Rocko Mountain, Yirgacheffe, 1950 – 2150 meter över havet. Natural process. Recept:17g kaffe (malningsgrad 16B på Baratza Sette 270, lite finare än medium)
    225g filtrerat vatten
    40g blomning 30-35 sekunder
    92 grader Celsius1) 40g blomning i 30-35 sekunder, rör om med en bambuspatel för att få all kaffe fuktat.
    2) 225g vatten i ett cirkulärt flöde (detta inklusive 40g vatten blomining). Du utgår flödet inifrån och avslutar cirkulärt på kanten. Detta gör du långsamt så att en total bryggtid landar på 1 minut och 50 – 55 sekunder.Resultat: Ett sött kaffe med hintar av tropiska frukter.
  2. Caffénation, Antwerp, Tyskland.
    Kenya, Weithaga AA, Muranga, 1600 – 1800 meter över havet. Washed process. Recept:17g kaffe (malningsgrad 19B på Baratza Sette 270, medium)
    225g filtrerat vatten
    40g blomning 30-35 sekunder
    91 grader Celsius1) 40g blomning i 30-35 sekunder, rör om med en bambuspatel för att få all kaffe fuktat.
    2) 225g vatten i ett cirkulärt flöde (detta inklusive 40g vatten blomining). Du utgår flödet inifrån och avslutar cirkulärt på kanten. Detta gör du långsamt så att en total bryggtid landar på 1 minut och 45 – 50 sekunder.Resultat: Denna sticker ut från de andra påsarna. Ett mycket syrligare kaffe, inte så pass jobbigt att det blir fränt, men tillräckligt för att det skall märkas. Perfekt kaffe till filter.
  3.  JB Kaffee, Dachau, Tyskland.
    Etiopiskt, Kochere, Yirgacheffe, 2000 – 2200 meter över havet Washed process.Recept:17g kaffe (malningsgrad 17B på Baratza Sette 270, lite finare än medium)
    225g filtrerat vatten
    40g blomning 35 sekunder
    94 grader Celsius1) 40g blomning i 35 sekunder, rör om med en bambuspatel för att få all kaffe fuktat.
    2) 225g vatten i ett cirkulärt flöde (detta inklusive 40g vatten blomining). Du utgår flödet inifrån och avslutar cirkulärt på kanten. Detta gör du långsamt så att en total bryggtid landar på 1 minut och 55 sekunder till 2 minuter.Resultat: Fruktigt, mustigt, sött och inte alls syrligt.Slutsats:
    Jättegoda kaffekoppar från alla tre rosterier, men nr2 är den som vinner för mig. Så god att den liksom blir fräsch (inom rimligheten för kaffe).

 

2 comments on “The Coffeevine Sep 17 BoxAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *