Kaffebox – Augusti 18 Box Förhandsvisning: Nord Brenneri

Nu är det äntligen dags för KaffeBox, anledningen till varför det tagit sån tid är för att Postnord kräver en deklarationskostnad från mottagaren plus 21 dagars längre leveranstid för att KaffeBox inte är med i EU. Mycket märkligt Sverige inte har ett undantag för våra grannar.

Det blir då den nionde gången för KaffeBox du kan läsa tidigare inlägg här.. Den här månaden så går vi ett par steg i tiden då, då postnord höll i kaffet en månad och jag fick det lite senare. Ett stort tack till KaffeBox som skickade tillbaka förpackningen efter att de fått kaffet hemskickat till Norge. Massa kärlek till er, ni är helt fantastiska!

Kaffet är ifrån det norska Oslorosteriet, Nord Brenneri. Den här veckan kommer vi att recensera kaffe från både Etiopien och Colombia!

Som vanligt inleder jag med en informationstext om kaffet:

Nord Brenneri, Oslo, Norge.

1) Ethiopia Hunda Oli
Personlig koppning och recept publiceras  2018-10-14

Origin: Etiopien
Variety: Heirloom
Farm: Hunda Oli Cooperative
Region: Goma
Process: Washed
Altitude: 2 025 – 2 200 meter över havet.

Smaker vid kafferosteriets koppning:
Ett blommigt och saftigt kaffe med en smakupplevelse av söt citrus och färska örter. Arom av jasmin och hallon.

Förväntan: Jag tror att detta kommer vara ett klassiskt och ett klockrent kaffe från Etiopien. Det låter som ett sånt där bärigt och citrusrikt kaffe som jag suktar för. Detta kommer vara jättegott!

 

2) Colombia La Palma y El Tucan
Personlig koppning och recept publiceras  2018-10-

Origin: Colombia
Variety:  –
Farm: Doña Nubia Sanchez
Region: La Palma y El Tucan
Process: Washed
Altitude: 1 750 meter över havet.

Smaker vid kafferosteriets koppning:
Ett saftigt och komplext kaffe med smakupplevelser som tropiska frukter och björnbär. Intensiv arom av mogna röda bär och ananas.

Förväntan:
Det låter som att detta kaffe kommer bli Colombias framtid, och det är tyvärr någonting negativt. Jag gillar inte att Colombianska kaffen övergår till det Afrikanska hållet, för att detta inte ska missuppfattas så kan jag förklara ytterligare. Jag gillar alternativet att välja mellan klassisk Colombiansk och klassisk Etiopiskt, det är ju en del av charmen, men om de smakar lika, ja.. Då förstörs ju charmen. Däremot så tror jag att detta kaffe är rätt bra.

 

 

Slutsats: Jag får en jättebra känsla av denna månad oavsett om jag är lite missnöjd med att kaffet från Colombia inte har den där söta chokladtonen med fin nötsmak så tror jag ändå på två fina kaffen. Det betyder inte att den är sämre på något vis, utan att jag saknar en klassisk Colombia.

Som vanligt vill jag alltid skänka en respektfull hälsning till KaffeBox, som låter oss förenas med kaffe från hela Skandinavien, så att vi kan se hur vi rostar och samtidigt ge oss det bästa kaffet därifrån. Som svensk så hoppas jag att vi stöttar våra underbara grannar och fortsätter att prenumerera.

Utav dessa två så tror jag starkt på kaffet från Etiopien, den har sina rätta toner och jag tror att den kommer vara jättegod!

Om du vill köpa din alldeles egna KaffeBox och gå igenom mina recept och funderingar, se till att beställa den så att du hinner med nästa månads KaffeBox. Klicka här för att komma till deras hemsida. Använd “kaffenytt” som rabattkod så får du 20%  rabatt på din första order och jag får ingenting! detta är endast något jag frågat om så att jag kan ge någonting till er läsare!

 

Om du vill hitta alla KaffeBox texter samlade, kan du klicka här.

Please follow and like us:

0 comments on “Kaffebox – Augusti 18 Box Förhandsvisning: Nord BrenneriAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *