Kaffebox – December 17 Box Förhandsvisning

Detta är det första inlägget jag skriver om KaffeBox, precis som The Coffeevine så är detta en prenumerationstjänst. Skillnaden är att KaffeBox endast skickar iväg kaffe från Skandinaviska kafferosterier, med undantag om en månad per år. Undantaget råkar dessutom vara just denna månad. Årets “Wild Card” är från kafferosteriet The Barn från Tyskland. Det är viktigt att notera att de icke Skandinaviska kafferosterierna som tas med som Wild Card skall vara väldigt lik den ljusa rostning som vi i Skandinavien håller oss till.

Som vanligt inleder jag med en informationstext om kaffet:

The Barn, Berlin, Tyskland.

1) Nguguini AB
För personlig koppning och recept klicka här

Origin: Kenya
Variety:  Arabica SL 28 SL 34
Farm: Kibirigwi FCS
Region: Kirinyaga
Process: Washed
Altitude: 1 635 meter över havet.

Smaker vid kafferosteriets koppning:
Blåbär, bergamott & smakrik.

Förväntan: Detta låter som ett fantastiskt kaffe, jag tycker att de smakerna som nämnds vid kafferosteriets koppning påminner om en gammal favorit till mig. Förhoppningsvis liknar de varandra, detta känns som en vinnare för mig redan nu!

 

2) El Mirador
Personlig koppning och recept publiceras  2017-12-22

Origin: Guatemala
Variety: Caturra, Catuai & Bourbon.
Farm: José Lopez
Region: Huehuetenango
Process: Washed
Altitude: 1 550-1 720 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Päron, stenfrukt & mjuk i smak

Förväntan: Detta är det andra kaffet från Guatemala. Senast var det en väldigt len och trevlig tekänsla över kaffet. Det är från samma region och har spännande smaker vid koppning.

 

Slutsats: Först och främst måste jag framhäva hur väl KaffeBox packeterar sin produkt, du blir fint välkommen av ett pryligt skogsdjur samt att varje kaffe har sin egna lilla informationslapp, exakt samma som jag förser er med.

Det skall bli jättekul att testa KaffeBox för första gången, den första tanken som slog mig var att det är lite tråkigt att det inte inleds med något Skandinaviskt. Men när jag kom på att inte vilket kaffe som helst kan bli årets Wild Card så insåg jag att det inte kan vara ett bättre läge att börja prenumerera på KaffeBox!

Om du vill köpa din alldeles egna KaffeBox och gå igenom mina recept och funderingar, se till att beställa den så att du hinner med nästa månads KaffeBox. Klicka här för att komma till deras hemsida.

Om du vill hitta alla KaffeBox texter samlade, kan du klicka här.

Please follow and like us:

0 comments on “Kaffebox – December 17 Box FörhandsvisningAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *