Kaffebox – Januari 18 Box Förhandsvisning: Talor & Jørgen

Dags för det andra inlägget om KaffeBox du kan läsa tidigare inlägg här. Den här månaden så kommer kaffet ifrån Oslorosteriet Talor & Jørgen, vi har två otroligt intressanta kaffen som väntar. Imorgon koppas ett kaffe från Burundi och på fredag från Colombia.

Som vanligt inleder jag med en informationstext om kaffet:

Talor & Jørgen, Oslo, Norge.

1) Lime & Grønn te
Personlig koppning och recept publiceras  2018-01-18

Origin: Burundi
Variety:  Red Bourbon
Farm: Shembati Smallholders
Region: Kayanza
Process: Washed
Altitude: 1 800 meter över havet.

Smaker vid kafferosteriets koppning:
Lime & grönt te.

Förväntan: Spännande är de inledande tankarna jag får av att läsa informationen om kaffet. Kaffe från Burundi är inte det vanligaste, men det förekommer så klart och är väldigt gott. Jag tror att det blir en lätt syra som är väldigt len med sin beskhet.

2) Kirsebær & Dobbel krem
Personlig koppning och recept publiceras  2018-01-19

Origin: Colombia
Variety: Castillo, Caturra
Farm: Fabio Nelson Romero
Region: Tolima
Process: Washed
Altitude: 1 600-2 000 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Körsbär & vispgrädde.

Förväntan: Detta låter som ett kanonkaffe, ett kaffe som jag utan tvekar slänger i kundvagnen. Körsbär är lite av en favoritsmak för mig, och Colombianskt kaffe med körsbärstoner är oftast en homerun.

 

Slutsats: Som vanligt så står KaffeBox för en otroligt välpacketerad produkt, ett fint papper med baristatema döljer kaffeförpackningarna. Väldigt prydligt! Att varje kaffe har sin alldeles egna informationslapp är ju extremt bra att ha till hands.

Jag måste säga en sak, förpackningens design är by far det snyggaste jag sett när det gäller kaffe. Stilen påminner väldigt mycket om Hergés (Georges Prosper Remi) Tintins äventyr. Fina färger och garanterat något att ha på hyllan där hemma, ungefär som jag faktiskt har det!

 

Om du vill köpa din alldeles egna KaffeBox och gå igenom mina recept och funderingar, se till att beställa den så att du hinner med nästa månads KaffeBox. Klicka här för att komma till deras hemsida.

Om du vill hitta alla KaffeBox texter samlade, kan du klicka här.

Please follow and like us:

0 comments on “Kaffebox – Januari 18 Box Förhandsvisning: Talor & JørgenAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *