Kaffebox – Juni 18 Box Förhandsvisning: Jacobsen og Svart

Nu är det äntligen dags för KaffeBox, anledningen till varför det tagit sån tid är för att Postnord kräver en deklarationskostnad från mottagaren plus 21 dagars längre leveranstid för att KaffeBox inte är med i EU. Mycket märkligt Sverige inte har ett undantag för våra grannar.

Det blir då den sjätte gången för KaffeBox du kan läsa tidigare inlägg här.. Den här månaden så kommer kaffet ifrån det norska Trondheimrosteriet , Jacobsen Og Svart. Den här veckan kommer vi att recensera kaffe från både Ethiopien och Rwanda!

Som vanligt inleder jag med en informationstext om kaffet:

Jabobsen og Svart, Trondheim, Norge.

1) Ethiopien Guji Gigessa
Personlig koppning och recept publiceras  2018-07-05

Origin: Etiopien
Variety:  Heirloom
Farm: Faysel Abdosh
Region: Shakiso, Guji
Process: Natural
Altitude: 1 900 meter över havet.

Smaker vid kafferosteriets koppning:
Blåbär, jordgubbar, söta körsbär.

Förväntan: Det ser ut som ett kaffe jag aldrig kommer att tröttna på, ett kaffe som håller hög nivå vid varje kopp och har en smak som många relaterar vid kaffe. Guji är ett område mycket kaffe kommer ifrån, det är sött fruktigt och har fin smak rätt igenom.

 

2) Rwanda Gataba
Personlig koppning och recept publiceras  2018-07-06

Origin: Rwanda
Variety: Red Bourgon
Farm: Epiphanie & Samuel Muhirwa
Region: Nyamagabe
Process: Washed
Altitude: 1 900 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Persika, citrusfrukter, brunsocker.

Förväntan: Det känns som att det är väldigt inne med kaffe från Rwanda, jag känner att kaffet kommer dra mycket åt grönt te hållet igen. Det tråkiga är att jag har börjat tröttna lite på det så jag hoppas på en trevlig överraskning!

 

Slutsats: Det blir första gången jag testar Jacobsen og Svart, så det ska heltklart bli kul att få testa kaffe från ett norskt rosteri igen. Det blir en hel del svenska, danska och därefter väldigt utspritt så kul kommer det definitvt att bli. De har även varit verksamma sen 2012, så de är ju rätt så gamla i kafferosterigamet så att säga.

 

Därför är jag väldigt tacksam för KaffeBox, det är verkligen en otrolig tjänst som skickar det bästa skandinaviska kaffet hem till dig.

Förpackningen är väldigt industristandard, brun kartongpackning med vanligt tryck. Ibland behövs det inte mer än ett namn och bra kaffe, det är ju där det skall räknas. Ska bli kul att testa, ses imorgon!

Om du vill köpa din alldeles egna KaffeBox och gå igenom mina recept och funderingar, se till att beställa den så att du hinner med nästa månads KaffeBox. Klicka här för att komma till deras hemsida. Använd “kaffenytt” som rabattkod så får du 20%  rabatt på din första order och jag får ingenting! detta är endast något jag frågat om så att jag kan ge någonting till er läsare!

 

Om du vill hitta alla KaffeBox texter samlade, kan du klicka här.

Please follow and like us:

0 comments on “Kaffebox – Juni 18 Box Förhandsvisning: Jacobsen og SvartAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *