Kaffebox – Maj 18 Box Förhandsvisning: Koppi

Nu är det äntligen dags för KaffeBox, anledningen till varför det tagit sån tid är för att Postnord kräver en deklarationskostnad från mottagaren plus 21 dagars längre leveranstid för att KaffeBox inte är med i EU. Mycket märkligt Sverige inte har ett undantag för våra grannar.

Det blir då den femte gången för KaffeBox du kan läsa tidigare inlägg här (som visserligen hoppar över en månad på grund av posten…). Den här månaden så kommer kaffet ifrån Helsingborgrosteriet, Koppi. Den här veckan kommer vi att recensera två olika varianter på Colombianskt kaffe!

Som vanligt inleder jag med en informationstext om kaffet:

Koppi, Helsingborg, Sverige.

1) Colombia Los Alpes
Personlig koppning och recept publiceras  2018-06-07

Origin: Colombia
Variety:  Caturra
Farm: Mario Lucara Aldana
Region: San Augustin, Tolima
Process: Washed
Altitude: 1 900 – 2 000 meter över havet.

Smaker vid kafferosteriets koppning:
Mogna bär, äpple, blommig

Förväntan: Låter som ett kaffe med fräsch smak, det passar säkert utmärkt som cold brew och är nog ett kaffe som du dessutom kan dricka varje dag. Jag förväntar mig ett riktigt bra kaffe med schyssta toner.

 

2) Colombia Finca La Ensillada
Personlig koppning och recept publiceras  2018-06-10

Origin: Colombia
Variety: Variedad Colombia
Farm: Nancy Dias
Region: Tarqui, Huila
Process: Washed
Altitude: 1 600 – 2 200 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Vindruvor, blommig & livligt syrlig.

Förväntan: Det här påminner otroligt mycket om Etnias – Montañita, ett blommigt kaffe med underbara toner. Det kommer även ifrån Huila. Jag förväntar mig ett kaffe som är lik Montañita och hoppas verkligen ett sådant, beskrivningen påminner även den väldigt mycket om det.

 

Slutsats: Jag tror att detta kan vara den mest personliga KaffeBox jag recenserat. Anledningen till varför det är så personligt är för att jag drack ett kaffe från samma Koppi för över 10 år sedan. Kaffet kom från Kenya och hette Gatina, det kaffet är det godaste kaffet jag druckit i hela mitt liv, det kaffet är vad som är 10/10 skalan baseras på.

Lite smått om Gatina kaffet. Ett otroligt kaffe med härlig syra, det var så pass syrligt att vattnet jag drack efteråt var så fantastiskt. Kaffet som studsat runt i munnen gav vattnet en helt ny nivå och det vattnet var så törstsläckande dessutom. Det är för mig det bästa kaffet jag druckit… Nog om det.

Koppi är garanterat ett utav de större rosterierna i Sverige, men det negativa med dem är att de är lite svårare att få tag i. Antingen är det Koppis egna webshop eller så har du turen att få dem via KaffeBox. För en kaffeentusiast som kanske vill blanda rostierier hittar till exempel inte dem på  http://www.baristashopen.se/. Baristashopen som är det bästa sättet att få hem kaffebönor om du vill välja bland ett sortiment.

Därför är jag väldigt tacksam för KaffeBox, det är verkligen en otrolig tjänst som skickar det bästa skandinaviska kaffet hem till dig.

Koppi har en slim förpackning med schysst öppning i toppen som börjar bli industristandard för kaffepåsar, vilket jag är väldigt tacksam över. Mycket bra om du är i naturen och ska öppna en oöppnad påse och inte vill trassla till det alltför mycket. Mina förväntningar är skyhöga, detta ska bli otroligt kul att få uppleva.

Om du vill köpa din alldeles egna KaffeBox och gå igenom mina recept och funderingar, se till att beställa den så att du hinner med nästa månads KaffeBox. Klicka här för att komma till deras hemsida. Använd “kaffenytt” som rabattkod så får du 20%  rabatt på din första order och jag får ingenting! detta är endast något jag frågat om så att jag kan ge någonting till er läsare!

 

Om du vill hitta alla KaffeBox texter samlade, kan du klicka här.

Please follow and like us:

0 comments on “Kaffebox – Maj 18 Box Förhandsvisning: KoppiAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *