Kaffebox – September 18 Box Förhandsvisning: Vertical Coffee Roasters

Nu är det äntligen dags för KaffeBox, anledningen till varför det tagit sån tid är för att Postnord kräver en deklarationskostnad från mottagaren plus 21 dagars längre leveranstid för att KaffeBox inte är med i EU. Mycket märkligt Sverige inte har ett undantag för våra grannar.

Det blir då den tionde gången för KaffeBox du kan läsa tidigare inlägg här.. Den här månaden så går vi ett par steg i tiden då, då postnord höll i kaffet en månad och jag fick det lite senare.

Den här lådan med kaffe är lite annorlunda, Kaffebox har som regel att ta med kaffen från Skandinaviska kafferosterier, men en gång om året så tar de med ett “Wild Card” och det är faktiskt vad de själva kallar det.  Däremot skall kaffet likna våra Skandinaviska metoder och smakåprofil.

Kaffet är ifrån det Schweiziska Unterlunkhofenrosteriet, Vertical Coffee Roasters. Den här veckan kommer vi att recensera kaffe från både Colombia och Kenya!

Som vanligt inleder jag med en informationstext om kaffet:

Vertical Coffee Roasters, Unterlunkhofen, Schweiz.

1) Argote Colombia
Personlig koppning och recept publiceras  2018-12-02

Origin: Colombia
Variety:  Caturra
Farm: Argote Family Farm
Region: Nariño
Process: Washed
Altitude: 1 950 – 2 000 meter över havet.

Smaker vid kafferosteriets koppning:
Aprikos, apelsin, karamell & saftig body.

Förväntan: Det låter som ett fantastiskt kaffe, jag har saknat bra Colombianskt kaffe och jag tror att vi har ett här. Jag tror att det räcker med det, jag tror på ett sött och gott kaffe från Colombia!

2) Kambiri AA Kenya
Personlig koppning och recept publiceras  2018-12-06

Origin: Kenya
Variety:  SL 28 / Ruiru 11
Farm: Decimah Mwayi
Region: Nandi Hills
Process: Washed
Altitude: 1 700 meter över havet.

Smaker vid kafferosteriets koppning:
Svartvinbär, tranbär, söt kola  & sirapslik body.

Förväntan: En klassisk Kenya! Jag har längtat efter en riktigt syrlig kopp Kenyansk kaffe. Jag tror att vi kommer att bli nöjda här med denna fräscha kopp med kaffe!

 

Slutsats: Jag tror inte att jag varit så taggad på en månad som jag är nu. Det är alltid extraspännande när ett rosteri utanför Skandinavien rostar ljust likt oss, samt att de kaffen de tog med denna månad låter otroligt goda. Jag tror att detta kan bli hur bra som helst!

Som vanligt vill jag alltid skänka en respektfull hälsning till KaffeBox, som låter oss förenas med kaffe från hela Skandinavien, så att vi kan se hur vi rostar och samtidigt ge oss det bästa kaffet därifrån. Som svensk så hoppas jag att vi stöttar våra underbara grannar och fortsätter att prenumerera.

Utav dessa två så har jag ingen aning, de verkar minst lika fantastiska och jag har svårt att välja.. De är säkerligen lika goda fast på olika vis. Vertical Coffee Roasters har kommit med två jättetrevliga profiler, hoppas att ni ser fram emot recensionerna!

Om du vill köpa din alldeles egna KaffeBox och gå igenom mina recept och funderingar, se till att beställa den så att du hinner med nästa månads KaffeBox. Klicka här för att komma till deras hemsida. Använd “kaffenytt” som rabattkod så får du 20%  rabatt på din första order och jag får ingenting! detta är endast något jag frågat om så att jag kan ge någonting till er läsare!

 

Om du vill hitta alla KaffeBox texter samlade, kan du klicka här.

Please follow and like us:

0 comments on “Kaffebox – September 18 Box Förhandsvisning: Vertical Coffee RoastersAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *