The Coffeevine September 18 Box – The Barn

Del 2 för The Coffeevines September 18 box, i detta inlägg kommer jag endast att skriva om kaffet från kafferosteriet The BarnI förra fredagens inlägg har ni fått läsa lite information om kaffet och även vad jag förväntar mig ifrån kaffet. I denna del kommer jag att ge mitt recept på en grym pour-over och även till Espro travel press som vanligt.

Vid min koppning av The Barn – Los Naranjales Guatemala så gillade jag vanijtonen som var genomgående i hela kaffeupplevelsen. Precis som föregående  recension så var detta också vardagligt och klockrent för fika.

Jag vill även veta hur gott detta kaffe skulle vara till fika, så då blev det som vanligt en mörk choklad med havssalt. Jag förstår att detta kan vara en konstig grej att testa, då nästan all kaffe passar ihop med choklad. Men det finns de som verkligen inte gör det och det kan betyda att de endast är till för att njuta på egen hand. Till exempel: gillar du grönt te med choklad? Jag gör i alla fall inte det. Det gick riktigt bra ihop!


Gå till Coffeevine här!
Använd “kaffenytt” som rabattkod så får du 25%  rabatt på din första order och jag får ingenting! detta är endast något jag frågat om så att jag kan ge någonting till er läsare!

När jag gör en koppning så gör jag följande:

1) Mal 11g kaffe i medium-grov malningsgrad, jag luktar på kaffets dofter nu när det är torrt för jämföring senare.
2) Häll i 180g vatten med temperaturen 93 grader celsius.
3) Låt detta stå i fyra minuter.
4) Rör om 3 gånger och försöker finna så många dofter som möjligt.
5) Tag bort allt skum som bildats på toppen.
6) Vänta i 6 minuter för att kaffet skall tappa temperatur och att så mycket kaffe som möjligt skall falla ner till botten, då tar jag min första slurp med en djup sked. Tanken är att du ska nästa spraya in kaffet i din mun. På så sätt kan du enklare känna igen de toner som finns i kaffet.
7) Vänta i 6 minuter till för att göra samma procedur, anledningen bakom steg 7 är att nu är det som mest optimalt att smaka kaffet. Är det gott efter 12-15 minuter, då är det ett högkvalitativt kaffe!

 

Smaker vid koppning:
Syltigt kaffe med kraftig sötma från vanilj.

Information och recept till kaffet:

Origin: Guatemala
Variety: Caturra
Farm: Los Naranjales
Region: Huehuetenago
Process: Washed
Altitude: –

Pour Over:

17g kaffe (malningsgrad 18D på Baratza Sette 270, medium)
225g filtrerat vatten
40g blomning 30 sekunder
94 grader Celsius

1) 40g blomning i 30 sekunder, rör om med en bambuspatel för att få all kaffe fuktat.
2) 115g vatten i ett cirkulärt flöde (detta inklusive 40g vatten blomning). Detta inklusive 30 sekunders blomning skall vara på på 1 minut och 50 sekunder
3) 110g vatten i ett cirkulärt flöde som avslutas med ett flöde (ca 10-15g) på kanten. En total bryggtid på 2 minut och 10 sekunder.

 

 

Espro Travel Press:

19g kaffe (malningsgrad 26B på Baratza Sette 270)
284g filtrerat vatten
94 grader celsius

1) När du hällt i både kaffet och vattnet så rör du om kaffet 10 gånger. Använd gärna en bambuspatel. Undvik vassa föremål.
2) Skruva på pressdelen och låt stå i 4 minuter
3) Pressa ner långsamt, om pressen skulle fastna så är det bara att lyfta lite på pressen och försöka igen. Det är normalt.
4) Servera eller skruva på locket.

 

Recension: I förra fredagens inlägg så skrev jag att min förväntan var följande:

“Låter som ett väldigt telikt kaffe, jag känner faktiskt för ett sådant nu när kylan är kommen. Om ni har läst min blogg tidigare så har ni säkert läst att jag recenserat deras kaffe tre gånger tidigare. Det går att läsa genom att klicka här.”

The Barn är otroligt skickliga och jag förväntar mig aldrig någonting dåligt ifrån dem då de endast gjort gott intryck ifrån sig. Jag måste erkänna att kaffet inte alls hade en telik känsla, utan den hade en mustig och smakfullhet som går att jämföras med ett balanserat kaffe med en ljuv ton av vanilj.

Om du har en Espro och en Pour-Over… Vad ska du välja att brygga med? Som jag skrev ovan så får du en mer rundare kopp med Espron, du får även ett jättebra resultat varje gång då det inte går att göra fel. Vill du att din kopp sticker ut lite i smak så kör med en Hario V60 osv. Den blir mer kryddig, aromatisk och trevligare på egen hand. Jag gillar kaffet mest som pour over, men det går lika bra pressat. The Barn gör aldrig bort sett och kommer aldrig göra det, ett stort tack till mina vänner i Tyskland!

Chokladen jag åt till var en mörkchoklad med havssalt.

Betyg: 6.5/10

Betyget sätts endast på smak och kvalité och utgår inte ifrån pris.

 

Gå till Coffeevine här! Använd “kaffenytt” som rabattkod så får du 25%  rabatt på din första order och jag får ingenting! detta är endast något jag frågat om så att jag kan ge någonting till er läsare!

Please follow and like us:

0 comments on “The Coffeevine September 18 Box – The BarnAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *