Johan & Nyström – Panama Pineapple Thief

Panama Pineapple Thief från Johan & Nyström är ett kaffe som du aldrig kommer att glömma. Det är sött, syrligt och väldigt unikt. Jag har låtit många bekanta testa detta kaffe och alla känner smaken av ananas. I min mening är detta ett utav de bättre balkongkaffen som finns. Jag kan förtydliga mer vad jag menar med balkongkaffen under recensioner.

Information och recept till kaffet:

Origin: Panama
Variety: Yellow Catuai
Farm: Los Lajones
Region: Volcancito, Boquete
Process: Natural
Altitude: 1950 meter över havet.

Pour Over:

17g kaffe (malningsgrad 20E på Baratza Sette 270, medium)
225g filtrerat vatten
40g blomning 30 sekunder
92 grader Celsius

1) 40g blomning i 30 sekunder, rör om med en bambuspatel för att få all kaffe fuktat.
2) 225g vatten i ett cirkulärt flöde (detta inklusive 40g vatten blomning). Detta inklusive 30 sekunders blomning skall ha en total bryggtid på 1 minut och 45 sekunder

Espro Travel Press:

19g kaffe (malningsgrad 26B på Baratza Sette 270)
284g filtrerat vatten
94 grader celsius

1) När du hällt i både kaffet och vattnet så rör du om kaffet 10 gånger. Använd gärna en bambuspatel. Undvik vassa föremål.
2) Skruva på pressdelen och låt stå i 4 minuter
3) Pressa ner långsamt, om pressen skulle fastna så är det bara att lyfta lite på pressen och försöka igen. Det är normalt.
4) Servera eller skruva på locket.

Recension: Kaffet är jättegott, det är väl inte ett optimalt kaffe till en fika, men det är otroligt charmigt att bara dricka. Som jag skrev ovan så är Panama Pineapple Thief ett perfekt balkongkaffe och lovade en förklaring.

Ett balkongkaffe är för mig ett kaffe som du tar med dig till balkongen, kanske en bänk utomhus eller eventuellt under en promenad. Det skall fungera bra när du är själv och ihop med sällskap. En bonus är ju att det är så pass gott att ni kan skratta åt hur kul och hur likt det är ananas.

Kaffet blir så likt ananas när temperaturen faller till ca 50-60 grader Celsius, det är faktiskt svårt att uttrycka hur imponerande kaffet är likt den exotiska frukten. Snart är det dags för Panama Pineapple Thief att komma ut på marknaden igen, jag ser verkligen fram emot det och det bör även alla kaffedrickare.

Betyg: 7.0/10

Betyget sätts endast på smak och kvalité och utgår inte ifrån pris.

Klicka här för fler recensioner på Johan & Nyström

Please follow and like us:

0 comments on “Johan & Nyström – Panama Pineapple ThiefAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *