Kaffebox – Mars 18 Box Förhandsvisning: April Coffee Roasters

Nu är det äntligen dags för KaffeBox, anledningen till varför det tagit sån tid är för att Postnord kräver en deklarationskostnad från mottagaren plus 21 dagars längre leveranstid för att KaffeBox inte är med i EU. Mycket märkligt Sverige inte har ett undantag för våra grannar.

Det blir då den fjärde gången för KaffeBox du kan läsa tidigare inlägg här. Den här månaden så kommer kaffet ifrån Köpenhamnrosteriet, April Coffee Roasters. Den här veckan kommer vi att recensera Etiopiskt och Rwandisk

Som vanligt inleder jag med en informationstext om kaffet:

April Coffee Roasters, Köpenhamn, Danmark.

1) Ethiopia Banko
Personlig koppning och recept publiceras  2018-04-19

Origin: Etiopien
Variety:  Native Heirloom
Farm: Banko processing station
Region: Yirgacheffe
Process: Natural
Altitude: 2 000 – 2 200 meter över havet.

Smaker vid kafferosteriets koppning:
Fermenterad blåbär, blommig & mjölk choklad.

Förväntan: Detta låter verkligen som ett kaffe jag utan tvekan hade valt själv. Allt tilltalar verkligen mig, blommiga och chokladtoner är mina favorittoner att ha i ett kaffe. Jag är väldigt inne på att fermentera  sen några månader sedan, och det har verkligen en särskilt smak, så det kan endast bli sjukt intressant!

 

2) Rwanda Matyazo
Personlig koppning och recept publiceras  2018-04-20

Origin: Rwanda
Variety: Bourbon
Farm: Matyazo processing station
Region: Matyazo, Ngororero
Process: Washed
Altitude: 1 600 – 2 200 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Jordgubbar, tropiska frukter & örter.

Förväntan: Detta låter riktigt intressant. Jag tror på ett sött och jordigt kaffe, som är välbalanserat och funkar till det mesta. Jag har endast goda saker att säga om kaffe från Rwanda, det har alltid varit bra. Det är väl det jag kan förvänta mig känner jag, ett bra kaffe med söta och jordiga toner.

Slutsats: Jag tror att detta kan vara den mest intressanta KaffeBox jag recenserat hittills. April Coffee Roasters är inte direkt okända, rostaren till dem vann nyligen Brewers Cup 2018. Så då har jag faktiskt riktigt höga förväntningar bara det.

Jag tycker att förpackningarna är riktigt fina, vitt med lite färg på som har en schysst kontrast på det hela. Som vanligt står KaffeBox för en otroligt välpacketerad produkt. April Coffee Roasters ska bli ett nöje att recensera!

 

Om du vill köpa din alldeles egna KaffeBox och gå igenom mina recept och funderingar, se till att beställa den så att du hinner med nästa månads KaffeBox. Klicka här för att komma till deras hemsida. Använd “kaffenytt” som rabattkod så får du 20%  rabatt på din första order och jag får ingenting! detta är endast något jag frågat om så att jag kan ge någonting till er läsare!

 

Om du vill hitta alla KaffeBox texter samlade, kan du klicka här.

Please follow and like us:

0 comments on “Kaffebox – Mars 18 Box Förhandsvisning: April Coffee RoastersAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *