Kaffefamiljen – Kaffenytt 1st Edition

Yes! Nu är det äntligen dags för mitt alldeles egna skräddarsydda kaffe från Kaffefamiljen rostat av Costas Rosteri! Det har varit väldigt spännande och otroligt glädjande att påbörja den fina relationen med Kaffefamiljen, ett företag som kommer bli hur stora som helst, alla kaffedrickare måste bara hitta dem först och jag hoppas att mina två inlägg om dem kan få upp ett par ögon i alla fall!

Rabattkod på 30% finns i slutet av recensionen

Som jag skrev i föregående inlägg:

“Nu är det dags för ännu ett annorlunda inlägg. Jag fick möjligheten att testa Kaffefamiljens kaffe, de gav mig möjligheten att få skräddarsy ett eget kaffe samt testa ett utav deras rekommendationer. Vi kommer börja med att recensera det kaffet och inte mitt skräddarsydda, det kommer vi att spara framöver.

Kaffefamiljen har en riktigt rolig idé och jag tycker att kaffeälskare bör åtminstone testa att skräddarsy själv. Det är intressant och riktigt roligt att dra i spakarna för att få fram de tonerna i kaffet jag vill ha. Utöver allt detta så rostas kaffet av Costas Rosteri, en utav Sveriges bästa rostare…  Vi kommer att gå igenom detta mer när vi recenserar mitt skräddarsydda kaffe. Över till Kaffefamiljens Kenya Single Origin!”

Information och recept till kaffet:

Origin: Nicaragua
Variety:  Caturra, Catuai
Farm: Aldea Global Cooperative
Region: Jinotega
Process: Washed
Altitude: 1 500 meter över havet.

Pour Over:

17g kaffe (malningsgrad 20B på Baratza Sette 270, medium-grov)
225g filtrerat vatten
40g blomning 30 sekunder
91 grader celsius

1) 40g blomning i 30 sekunder, rör om med en bambuspatel för att få all kaffe fuktat.
2) 105g vatten i ett cirkulärt flöde (detta inklusive 40g vatten blomning). Detta inklusive 30 sekunders blomning skall vara på på 1 minut och 05 sekunder
3) 120g vatten i ett cirkulärt flöde som avslutas med ett flöde (ca 10-15g) på kanten. En total bryggtid på 1 minut och 45-50 sekunder.

Espro Travel Press:

19g kaffe (malningsgrad 26B på Baratza Sette 270), eller 22-23g
284g filtrerat vatten
94 grader celsius

1) När du hällt i både kaffet och vattnet så rör du om kaffet 10 gånger. Använd gärna en bambuspatel. Undvik vassa föremål.
2) Skruva på pressdelen och låt stå i 4 minuter
3) Pressa ner långsamt, om pressen skulle fastna så är det bara att lyfta lite på pressen och försöka igen. Det är normalt.
4) Servera eller skruva på locket.

 

Recension: Jag blir väldigt förvånad över hur gott kaffet luktade på förhand. Det är något särskilt med att se sitt namn på en kaffepåse som bara förgyller en med glädje. Som kaffeälskare har alla just den här möjligheten genom att beställa sitt skräddarsydda kaffe från Kaffefamiljen! Vilken härlig idé!

Om vi går igenom den text Costas Rosteri och Kaffefamiljen så skall kaffet enligt beskrivning:

“Det här kaffet har en krämig och rund munkänsla med söta smaker”

Ursprung på kaffet, utöver det som skrivits ovan:
“100% Nicaragua De La Noche – Bra body, choklad, balanserat.”

Kaffet är väldigt balanserat med en fin smak av choklad, det är det jag hade som förhoppningar. Ett kaffe som inte springer åt något håll utan har en traditionell kaffekänsla fast med otroligt hög kvalité! Det är precis det jag vill framhäva så att många kaffedrickare som dricker ett vanligt kaffe från livsmedelsbutiker kan göra en smidig överföring till specialkaffe och då är detta kaffe en jättebra början!

Rostningen är väldigt jämn vilket ger  den som brygger kaffet ett likadant  resultat varje gång, vilket är otroligt viktigt. Du vill ju få samma resultat varje gång så att du vet hur du ska justera receptet för att få till det du vill nå eller för att du har hittat ett recept som passar just dig.
Så hur brygger du detta kaffet bäst?
Min motivering till de smaker jag ville ha hos kaffet var att detta skulle passa majoriteten av kaffedrickare, oavsett bryggmetod så skall kaffet smaka gott och aldrig vara för mycket eller sticka åt olika håll. Kaffet skall helt enkelt smaka bra och stabilt. Därför fungerar det lika bra som espresso, kaffepress, pour-over, aeropress eller vanlig kaffebryggare på el. Så mitt råd är att du brygger enligt den metod du är mest trygg med så kommer du att få en härlig kopp kaffe med toner av choklad!

 

Betyg: 7.0/10

Betyget sätts endast på smak och kvalité och utgår inte ifrån pris.

För att beställa kaffe från Kaffefamiljen.se, så kan du klicka på den här länken.

För att beställa Kaffenytts 1st Edition kaffe så kan du klicka här!

Vad ni än gör, glöm inte att använda rabattkoden: KAFFENYTT30 för att få 30% rabatt på er första beställning! Förhoppningsvis slutar det inte med Kaffenytt 1st Edition!

Ett stort tack till de underbara människorna hos Kaffefamiljen och Costas Rosteri!

Please follow and like us:

0 comments on “Kaffefamiljen – Kaffenytt 1st EditionAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *