Kaffefamiljen – Kaffenytt 2nd Edition

Efter att ha nått 5000 följare på Instagram så tänkte jag att vi skulle ha lite roligt!

Därför är det dags med den andra versionen av mitt alldeles egna skräddarsydda kaffe från Kaffefamiljen rostat av Costas Rosteri! Det är som vanligt en ära att fortsätta med den fina relationen jag har med Kaffefamiljen, ett företag som kommer bli hur stora som helst, alla kaffedrickare måste bara hitta dem först och jag hoppas att mina tre inlägg och förhoppningsvis mina många framtida om dem kan få upp ett par ögon i alla fall!

Rabattkod på 30% finns i slutet av recensionen

 

Information och recept till kaffet:

Det här är ett balanserat kaffe för att öka balansen och få till den där perfekta kaffesmaken för alla nya specialkaffeälskare!

En blandning på 50% Indonesia Ketiara och 50% Brazil Nossa Sehnora.

Pour Over:

17g kaffe (malningsgrad 22C på Baratza Sette 270, medium-grov)
225g filtrerat vatten
40g blomning 30 sekunder
94 grader celsius

1) 40g blomning i 30 sekunder, rör om med en bambuspatel för att få all kaffe fuktat.
2) 100g vatten i ett cirkulärt flöde (detta inklusive 40g vatten blomning). Detta inklusive 30 sekunders blomning skall vara på på 1 minut och 10 sekunder
3) 125g vatten i ett cirkulärt flöde som avslutas med ett flöde (ca 10-15g) på kanten. En total bryggtid på 1 minut och 55 sekunder.

Espro Travel Press:

19g kaffe (malningsgrad 26B på Baratza Sette 270), eller 22-23g
284g filtrerat vatten
94 grader celsius

1) När du hällt i både kaffet och vattnet så rör du om kaffet 10 gånger. Använd gärna en bambuspatel. Undvik vassa föremål.
2) Skruva på pressdelen och låt stå i 4 minuter
3) Pressa ner långsamt, om pressen skulle fastna så är det bara att lyfta lite på pressen och försöka igen. Det är normalt.
4) Servera eller skruva på locket.

 

Recension: Det är något med kaffe från Kaffefamiljen och kafferosteriet Costas. Kaffet har alltid en fantastisk doft! Detta kaffe är till skillnad från det förra (1st Edition) en blend av kaffebönor, mest för att få ett fylligare kaffe med bättre balans än vad en ensam böna kan få till. Brasilianskt och Indonesiskt har en typisk kaffesmak och jag tror att många som har svårt för specialkaffe kommer ha extremt enkelt för denna.

Om vi går igenom den text Costas Rosteri och Kaffefamiljen så skall kaffet enligt beskrivning:

“Det här kaffet ligger åt det mörkare hållet samtidigt som det är välbalanserat. Det har örtiga smaker och nötiga toner.”

Ursprung på kaffet, utöver det som skrivits ovan:
“50% Indonesia Ketiara – Kryddig, gräs
50% Brazil Nossa Sehnora – Choklad, nötig”

Som jag nämnt i många av mina inlägg och inte minst när vi pratar om Kaffefamiljen så vill jag visa att du kan dricka ett kvalitetskaffe med bättre kaffesmak utan att det ska vara bränt. Här får du den upplevelsen du söker fast bättre i allt och något som många underskattar: inga problem med magen.

Så hur brygger du detta kaffet bäst?
Med mina kaffen i samarbete med Kaffefamiljen så försöker jag få fram ett kaffe först och främst till alla. Alla som gillar kaffe ska gilla detta – det är mitt största krav. Så om alla ska dricka detta så skall det även passa alla bryggmetoder, inte sant? Därför fungerar det lika bra som espresso, kaffepress, pour-over, aeropress eller vanlig kaffebryggare på el. Så mitt råd är att du brygger enligt den metod du är mest trygg med så kommer du att få en härligt balanserad kopp kaffe med kraftiga inslag med fin chokladton!
Hoppas att ni har en fantastisk kaffeupplevelse med Kaffenytt 2nd Edition!

 

Betyg: 6.5/10

Betyget sätts endast på smak och kvalité och utgår inte ifrån pris.

För att beställa kaffe från Kaffefamiljen.se, så kan du klicka på den här länken.

För att beställa Kaffenytts 2nd Edition kaffe så kan du klicka här!

Vad ni än gör, glöm inte att använda rabattkoden: KAFFENYTT30 för att få 30% rabatt på er första beställning! Förhoppningsvis slutar det inte med Kaffenytt 1st Edition & 2nd Edition!

Ett stort tack till de underbara människorna hos Kaffefamiljen och Costas Rosteri!

Please follow and like us:

0 comments on “Kaffefamiljen – Kaffenytt 2nd EditionAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *