Nero Scuro – Finca La Amazonia – Huila

Detta inlägg är enligt mig ett utav det roligare jag fått arbeta med, människorna från Nero Scuro är fantastiska personer som verkligen bryr sig om sitt arbete. Nu till varför jag anser detta vara extremt roligt för mig.

I The Coffeevines January 18 box (skriven den 7 februari 2018) så recenserade jag ett utav Nero Scuros kaffen, Nero Scuro – Guatemala, just kaffe från Guatemala är inte min favorit, men jag insåg att arbetet som låg bakom kaffet var extremt norgrannt och med kärlek. I och med detta avslutade jag min recension med att jag hade hoppats på att kaffet istället var ifrån Colombia än Guatemala. Efter en stund så kontaktar folket på Nero Scuro mig via min instagram och frågar om jag skulle vilja testa en sample av deras Colombia. Självklart säger jag “JA!”. Att bli läst av kafferosteriet, att bli kontaktad av dem, hålla en fin konversation. Det är något fantastiskt för mig. Nu kör vi!

 

Information och recept till kaffet:

Origin: Colombia
Variety:  Caturra, Castillo
Farm: Jose Losada
Region: Garzón
Process: Washed
Altitude: 1 800 meter över havet.

Pour Over:

17g kaffe (malningsgrad 22F på Baratza Sette 270, medium-grov)
225g filtrerat vatten
40g blomning 30 sekunder
92 grader Celsius

1) 40g blomning i 30 sekunder, rör om med en bambuspatel för att få all kaffe fuktat.
2) 110g vatten i ett cirkulärt flöde (detta inklusive 40g vatten blomning). Detta inklusive 30 sekunders blomning skall vara på på 1 minut och 45 sekunder
3) 115g vatten i ett cirkulärt flöde som avslutas med ett flöde (ca 10-15g) på kanten. En total bryggtid på 2 minut och 10 sekunder.

Espro Travel Press:

19g kaffe (malningsgrad 26B på Baratza Sette 270), eller 22-23g
284g filtrerat vatten
94 grader celsius

1) När du hällt i både kaffet och vattnet så rör du om kaffet 10 gånger. Använd gärna en bambuspatel. Undvik vassa föremål.
2) Skruva på pressdelen och låt stå i 4 minuter
3) Pressa ner långsamt, om pressen skulle fastna så är det bara att lyfta lite på pressen och försöka igen. Det är normalt.
4) Servera eller skruva på locket.

 

Recension: Innan jag ens öppnat påsen så känner jag en behaglig doft av färskrostat kaffe. Det luktade gott vid första mötet med Nero Scuro, fast det colombianska kaffet är så mycket bättre.

Vad kan du förvänta dig när du dricker Finca La Amazonia – Huila från Nero Scuro? Enligt kafferosteriets beskrivning nämner de: marmelad, lavendel, honung, blommigt & kryddigt.

Så hur står sig kaffet till dess beskrivning? Riktigt bra tycker jag. Kaffet håller hög klass och som tidigare recension så är kaffet ordentligt rostat, det håller en jämn rost rätt igenom.

Detta kaffet ger en jättebra känsla varje kopp jag dricker, jag längtar till just den känslan jag kan få av kaffet. Panama Elida Estate ger mig samma känsla. Det lena kaffet ger en otroligt söt, syrlig med fin balans rätt igenom. Rekommenderar detta till alla kaffedrickare.

Betyg: 7.5/10

Betyget sätts endast på smak och kvalité och utgår inte ifrån pris.

Om du är intresserad av detta kaffe, klicka in här för att köpa hem kaffet!

Om du istället vill se resterande sortiment från Nero Scuro, klicka här!

Please follow and like us:

0 comments on “Nero Scuro – Finca La Amazonia – HuilaAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *