Nero Scuro – Santa Rosa – Tarrazù

Jag har valt att starta detta inlägg med exakt samma inledning som Nero Scuro – Finca La Amazonia – Huila, som var del 1 för denna korta serie av recensioner.

“Detta inlägg är enligt mig ett utav det roligare jag fått arbeta med, människorna från Nero Scuro är fantastiska personer som verkligen bryr sig om sitt arbete. Nu till varför jag anser detta vara extremt roligt för mig.

I The Coffeevines January 18 box (skriven den 7 februari 2018) så recenserade jag ett utav Nero Scuros kaffen, Nero Scuro – Guatemala, just kaffe från Guatemala är inte min favorit, men jag insåg att arbetet som låg bakom kaffet var extremt norgrannt och med kärlek. I och med detta avslutade jag min recension med att jag hade hoppats på att kaffet istället var ifrån Colombia än Guatemala. Efter en stund så kontaktar folket på Nero Scuro mig via min instagram och frågar om jag skulle vilja testa en sample av deras Colombia. Självklart säger jag “JA!”. Att bli läst av kafferosteriet, att bli kontaktad av dem, hålla en fin konversation. Det är något fantastiskt för mig. Nu kör vi!”

Då är det dags för den andra recensionen av Nero Scuro serien, Nero Scuro – Santa Rosa – Tarrazù. Kaffet kommer från Costa Rica som är lite av en personlig favorit. Jag har inte nämnt det särskilt mycket, men det är inte ofta du får tag på en schysst påse därifrån. Likt del 1 så skriver jag, Nu kör vi!

 

Information och recept till kaffet:

Origin: Costa Rica
Variety:  Catuai
Farm: Carlos & Lucia Montero
Region: La Pastora
Process: White Honey
Altitude: 1 900 meter över havet.

Pour Over:

17g kaffe (malningsgrad 24A på Baratza Sette 270, medium-grov)
225g filtrerat vatten
40g blomning 45 sekunder
93 grader Celsius

1) 40g blomning i 45 sekunder, rör om med en bambuspatel för att få all kaffe fuktat.
2) 105g vatten i ett cirkulärt flöde (detta inklusive 40g vatten blomning). Detta inklusive 45 sekunders blomning skall vara på på 1 minut och 55 sekunder
3) 120g vatten i ett cirkulärt flöde som avslutas med ett flöde (ca 10-15g) på kanten. En total bryggtid på 2 minut och 25 sekunder.

Espro Travel Press:

19g kaffe (malningsgrad 26B på Baratza Sette 270), eller 22-23g
284g filtrerat vatten
94 grader celsius

1) När du hällt i både kaffet och vattnet så rör du om kaffet 10 gånger. Använd gärna en bambuspatel. Undvik vassa föremål.
2) Skruva på pressdelen och låt stå i 4 minuter
3) Pressa ner långsamt, om pressen skulle fastna så är det bara att lyfta lite på pressen och försöka igen. Det är normalt.
4) Servera eller skruva på locket.

 

Recension:  Kaffe från Nero Scuro har alltid grymma dofter redan vid stängd påse. Ibland så spelar det ingen roll kaffet luktar gott innan öppnad påse, utfallet kan bli helt olika. Däremot tycker jag att dessa två kaffen har extremt god lukt nermalt och även i kopp.

Vad kan du förvänta dig när du dricker Santa Rosa – Tarrazù? Enligt kafferosteriets beskrivning nämner de: persika, papaya, citron & citrus.

Så hur står sig kaffet till dess beskrivning? Det är rätt likt, jag har lite svårt att finna toner av papaya, men sötman och den härliga syrligheten (persika & citrus) finner jag direkt. Detta är ett högklassigt kaffe som håller en jämn nivå varje kopp. Otroligt gott!

Detta är garanterat det bästa kaffet för i år, det håller hög klass på egen hand och även med någon form av fika. Kaffet är lagom syrligt och är riktigt gott, det har ingen beska alls utan har en genomgående sötma som endast kan beskrivas som len. Ett stort plus till Nero Scuro att ta sig initiativet att kontakta mig för att skicka kaffe som passar mig bättre, ett stort plus till hur väl de rostat sina kaffen och allt därimellan. Grymt!!

Betyg: 8.0/10

Betyget sätts endast på smak och kvalité och utgår inte ifrån pris.

Om du är intresserad av detta kaffe, klicka in här för att köpa hem kaffet!

Om du istället vill se resterande sortiment från Nero Scuro, klicka här!

Please follow and like us:

0 comments on “Nero Scuro – Santa Rosa – TarrazùAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *