The Coffeevine April 18 Box Förhandsvisning

Nu är det äntligen dags att skriva om Coffeevines April 18 box, i detta inlägg kommer jag att skriva lite kort om vardera kaffe, var rosteriet är ifrån, var kaffet kommer ifrån och mina förväntningar om själva kaffet.

Gå till Coffeevine här! Använd “kaffenytt” som rabattkod så får du 25%  rabatt på din första order och jag får ingenting! detta är endast något jag frågat om så att jag kan ge någonting till er läsare!

1) Machhörndl, Tyskland.
Personlig koppning och recept publiceras 2018-05-23

Origin: Kenya
Variety:  SL28, SL34, Ruiru 11, Batian
Farm: Smallholder Farmers
Region: Embu
Process: Washed
Altitude: 1 760 meter över havet.

Smaker vid kafferosteriets koppning:
Vinbär, äpple, blommigt

Förväntan: För det första så luktar kaffet väldigt gott! När det gäller Kenyaskt kaffe så tillhör den här rätt smakprofil när det gäller mig. Mer härlig syrlighet och fräschhet än djupare och mer kropp. Ska bli kul!

 

2) Kafferostare Per Nordby, Sverige.
Personlig koppning och recept publiceras 2018-05-24

Origin: Costa Rica
Variety: Villa Sarchi
Farm: Alejo Castro
Region: Alajuela, Central Valley
Process:  Honey
Altitude: 1 550 – 1 700 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Juicig, friskt grönt äpple, plommon

Förväntan: Jag älskar Per Nordby, då syftar jag mest på kaffet, men absolut så slänger jag en love-bomb till honom som tack för kaffet han tagit fram i Sverige. Hans kaffe har alltid sån friskhet som är svår att uppnå. Det är noga valt och det kommer säkerligen bli en fin kopp!

 

3) Café Capitale, Belgien.
Personlig koppning och recept publiceras 2018-05-25

Origin: Ethiopia
Variety: Mixed Heirloom
Farm: Smallholder Farmers, Chelelektu
Region: Kochere, Woreda
Process: Washed
Altitude: 2 000 – 2 200 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Livfull, blommig, citrus, jasmin, persika

Förväntan: Jag förväntar mig ett balanserat kaffe som bjuder på kraftiga toner. En mängd fruktig smak med en mild avslutning av choklad. Blir nog ett stabilt kaffe!

 

Slutsats: Som vanligt kommer detta att vara väldigt spännande att se vem som blir vinnaren av The Coffeevine April 18 Box.

Än en gång är det tre olika kaffepåsar från tre olika länder, extra kul att få se ett kaffe från Costa Rica med i The Coffeevines April Box. Costa Rica har ju en speciell plats i mitt hjärta så jag känner redan en viss favör mot den påsen kaffe, det gör det ju inte heller bättre att kaffet rostas av den Svenska jätten Kafferostare Per Nordby. Skämt åsido, så ser jag fram emot varenda kopp kaffe som kommer att bryggas!

 

Om du vill ha hjälp med recept, tankar eller bara vill få svar från mig. Kommentera detta inlägg, maila mig på info@kaffenytt.se eller gå till min instagram och skriv ett privat meddelande där.

Vill du läsa föregående The Coffeevine text? Klicka här!

Om du vill hitta alla The Coffeevine texter samlade, kan du klicka här.

Gå till Coffeevine här! Använd “kaffenytt” som rabattkod så får du 25%  rabatt på din första order och jag får ingenting! detta är endast något jag frågat om så att jag kan ge någonting till er läsare!

Please follow and like us:

0 comments on “The Coffeevine April 18 Box FörhandsvisningAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *