The Coffeevine Februari 18 Box Förhandsvisning

Nu är det äntligen dags att skriva om Coffeevines Februari box, i detta inlägg kommer jag att skriva lite kort om vardera kaffe, var rosteriet är ifrån, var kaffet kommer ifrån och mina förväntningar om själva kaffet.

Gå till Coffeevine här! Använd “kaffenytt” som rabattkod så får du 25%  rabatt på din första order och jag får ingenting! detta är endast något jag frågat om så att jag kan ge någonting till er läsare!

1) Onyx Coffee Lab, USA.
Personlig koppning och recept publiceras 2018-03-07

Origin: Colombia
Variety:  Caturra, Bourbon
Farm: Aponte Village
Region: Nariño
Process: Honey
Altitude: 2 100 meter över havet.

Smaker vid kafferosteriets koppning:
Jordgubb, blommig honung, brunsocker & pajskal.

Förväntan: Det är inte så ofta jag får chansen att dricka kaffe av kafferostare från USA. Så varje gång jag får chansen så ställer jag höga krav. Jag gillar ju honey något så otroligt så det känns verkligen som en fullträff.

 

2) Stow Coffee Roasters, Slovenien.
Personlig koppning och recept publiceras 2018-03-08

Origin: Kenya
Variety:
Farm: Thuti
Region: Nyeri
Process:  Washed
Altitude: 1 900 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Grapefrukt, hallon & karamell.

Förväntan: Jag är väldigt nyfiken på detta, då kaffet har en fantastisk doft så hoppas jag att det smakar densamma.

 

3) Don Gallo, Spanien.
Personlig koppning och recept publiceras 2018-03-09

Origin: Etiopien
Variety:
Farm: Mormora Estate
Region: Guji
Process: Natural
Altitude: 1 900 – 2 000 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Blommig, jordgubb, lime & choklad.

Förväntan: Också ett väldoftande kaffe. Spanska kafferostare är ofta med i The Coffeevines lådor, Det kommer troligen bli ett runt och vardagskaffe.

 

Slutsats: Detta kommer bli riktigt spännande, jag har ingen personlig favorit direkt… Självklart ställer jag krav på Onyx Coffe Lab, men jag tror ändå att 2) Stow Coffee Roasters eller 3) Don Gallo kommer att få till ett bättre resultat.

Jag vet inte om jag talat om det förut, men en “Honey” process är mycket svårare att få till än “Natural” eller allra enklast “Washed”.

Jag har inte sagt det förut direkt, men let’s say it. Om du vill ha hjälp med recept, tankar eller bara vill få svar från mig. Kommentera detta inlägg, maila mig på info@kaffenytt.se eller gå till min instagram och skriv ett privat meddelande där.

Vill du läsa föregående The Coffeevine text? Klicka här!

Om du vill hitta alla The Coffeevine texter samlade, kan du klicka här.

Gå till Coffeevine här! Använd “kaffenytt” som rabattkod så får du 25%  rabatt på din första order och jag får ingenting! detta är endast något jag frågat om så att jag kan ge någonting till er läsare!

Please follow and like us:

0 comments on “The Coffeevine Februari 18 Box FörhandsvisningAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *