The Coffeevine Juni 18 Box Förhandsvisning

Nu är det äntligen dags att skriva om The Coffeevines Juni 18 box, i detta inlägg kommer jag att skriva lite kort om vardera kaffe, var rosteriet är ifrån, var kaffet kommer ifrån och mina förväntningar om själva kaffet.

Gå till Coffeevine här! Använd “kaffenytt” som rabattkod så får du 25%  rabatt på din första order och jag får ingenting! detta är endast något jag frågat om så att jag kan ge någonting till er läsare!

1) Lot Sixty One, Nederländerna.
Personlig koppning och recept publiceras 2018-07-14

Origin: Burundi
Variety:  Bourbon
Farm: Buziraguhindwa
Region: Kayanza
Process: Washed
Altitude: –

Smaker vid kafferosteriets koppning:
Fruktig, tobaklik & ananas.

Förväntan: Detta låter fantastiskt, jag har ett skäggbalsam som skall ha en tobakslen ton och den är fantastisk verkligen. Jag röker inte över huvudtaget, men den där “sweet tobacco” lukten är så mild och fin på något vis. Om denna kan smaka i närheten av den känslan jag får så är jag fantastiskt nöjd!

 

2) Bailies Coffee Roaster, Nordirland.
Personlig koppning och recept publiceras 2018-07-

Origin: Brasilien
Variety: Mundo Novo
Farm: Bocaina
Region: Poco Fundo
Process: Natural
Altitude: 1 255 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Pralin, kryddigt rom & rostade hasselnötter.

Förväntan: Ett mognare kaffe är min första tanke, ett kaffe som är perfekt för en ljuvlig espresso eller som ett schysstare frukostkaffe. Jag förväntar mig bara en stabil och god kopp kaffe.

3) Illimité , Slovakien.
Personlig koppning och recept publiceras 2018-07-

Origin: El Salvador
Variety: Pacas
Farm: Finca La Montañita
Region: San Juanill, Masaguara, Intibuca
Process: Washed
Altitude: 1 700 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Karamell med citron/lime smak, söt, citruslik och len.

Förväntan: Detta låter riktigt gott! Jag förväntar mig ett syrligt kaffe med en genomgående sötma. Jag tror extremt mycket på detta!

 

Slutsats: Som vanligt kommer detta att vara väldigt spännande att se vem som blir vinnaren av The Coffeevine Juni18 Box. Till sklillnad från förra som var: “Däremot så blir det inte så kul denna månad, det blev lite strul så vi får nöja oss med två kaffepåsar.”, så har vi alltså tre vackra påsar att recensera!

Vi kommer att dela upp detta så att coffeevineveckan blir två veckor istället, så kan ni lättare testa kaffet ihop med mig och se fram emot nästa inlägg! Vi kör stenhårt med tre olika länder; Burundi, Brasilien och El Salvador. Ska bli riktigt riktigt roligt!

Om du vill ha hjälp med recept, tankar eller bara vill få svar från mig. Kommentera detta inlägg, maila mig på info@kaffenytt.se eller gå till min instagram och skriv ett privat meddelande där.

Vill du läsa föregående The Coffeevine text? Klicka här!

Om du vill hitta alla The Coffeevine texter samlade, kan du klicka här.

Gå till Coffeevine här! Använd “kaffenytt” som rabattkod så får du 25%  rabatt på din första order och jag får ingenting! detta är endast något jag frågat om så att jag kan ge någonting till er läsare!

Please follow and like us:

0 comments on “The Coffeevine Juni 18 Box FörhandsvisningAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *