The Coffeevine Mars 18 Box Förhandsvisning

Nu är det äntligen dags att skriva om Coffeevines Mars box, i detta inlägg kommer jag att skriva lite kort om vardera kaffe, var rosteriet är ifrån, var kaffet kommer ifrån och mina förväntningar om själva kaffet.

Gå till Coffeevine här! Använd “kaffenytt” som rabattkod så får du 25%  rabatt på din första order och jag får ingenting! detta är endast något jag frågat om så att jag kan ge någonting till er läsare!

1) Doubleshot, Tjeckien.
Personlig koppning och recept publiceras 2018-04-04

Origin: Rwanda
Variety:  Bourbon
Farm: Twongerekawa Coko
Region: Gakenke
Process: Washed
Altitude: 2 300 meter över havet.

Smaker vid kafferosteriets koppning:
Russin, apelsin & kryddig.

Förväntan: Luktar extremt gott, precis som 3) Ilomba. Beskrivningen av kaffets toner är intressant bara det, den är olik allt annat jag sett på ett riktigt bra tag! Jag måste även passa på att säga att det alltid är extra kul med extra kaffe, då denna innehåller 350g kaffe istället för 250g.

 

2) Coffee Makers, Frankrike.
Personlig koppning och recept publiceras 2018-04-05

Origin: Colombia
Variety: Castillo
Farm: Juan Pablo Villota
Region: Buenavista, Quindido
Process:  Washed
Altitude: 1 500 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Generös kropp, kakao, vanilj & tropiska frukter.

Förväntan: Tror att detta kan vara riktigt bra faktiskt. Kaffet luktar bra, men inte i närheten av de andra två. Beskrivningen påminner om många andra kaffen från Colombia. En typisk Colombiansk smakprofil antar jag.

 

3) Wood Grouse, Tyskland.
Personlig koppning och recept publiceras 2018-04-06

Origin: Tanzania
Variety: Bourbon
Farm: Ilomba Coffee Group
Region: Mbozi
Process: Washed
Altitude: 1 900 meter över havet.

Smaker vid koppning:
Söt, kamomill, citronjuice, grönt te & körsbär.

Förväntan: Som kaffe 1) Doubleshot så luktar detta extremt gott. Jag vet inte riktigt vad jag kan förvänta mig från detta kaffe. Av ren erfarenhet så tror jag att det kommer få en stark smak av grönt te.

 

Slutsats: Som vanligt kommer detta att vara väldigt spännande att se vem som blir vinnaren av The Coffeevine Mars Box 18.

Kul att se tre olika länder igen, extra kul att se Tanzania! Jag har endast goda erfarenheter från Tanzania.  Samma sak med Rwanda (klicka om du vill se andra recensioner).

Om jag får välja en vinnare redan nu, så tror jag att Doubleshot från tjeckien tar hem det. Allt låter spännande och ja.. Riktigt gott!

Om du vill ha hjälp med recept, tankar eller bara vill få svar från mig. Kommentera detta inlägg, maila mig på info@kaffenytt.se eller gå till min instagram och skriv ett privat meddelande där.

Vill du läsa föregående The Coffeevine text? Klicka här!

Om du vill hitta alla The Coffeevine texter samlade, kan du klicka här.

Gå till Coffeevine här! Använd “kaffenytt” som rabattkod så får du 25%  rabatt på din första order och jag får ingenting! detta är endast något jag frågat om så att jag kan ge någonting till er läsare!

Please follow and like us:

0 comments on “The Coffeevine Mars 18 Box FörhandsvisningAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *